FORUMETE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mersin ziyaret odası tarafından çiftçilere yönelik eğitim çalışması yapılıyor..

mersin ziyaret odası tarafından çiftçilere yönelik eğitim çalışması yapılıyor.. Empty mersin ziyaret odası tarafından çiftçilere yönelik eğitim çalışması yapılıyor..

Mesaj  Admin Ptsi Tem. 21, 2008 1:29 pm

Mersin Ziraat Odası Tarafından Çiftçilere Yönelik Eğitim Çalışması Yapılıyor.

Mersin Ziraat Odası tarafından çiftçilere yönelik eğitim çalışması yapılıyor.
Mersin Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından eğitim çalışmaları, Gözne ve Ayvagediği beldeleri ile Çandır, Şahinpınarı, Evrenli, Darısekisi köylerinde gerçekleştirildi.

Çiftçilere uzmanları tarafından yaprak- toprak analiz örneği alma zamanı, alınış şekli ve bitki besleme, meyve yetitştiriciliği, hastalık ve zararlılarla kimyasal ve kültürel mücadele hakkında bilgiler verildi.

Çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda köy ve beldelerden alınan yaprak ve toprak örneklerinin ücret talep etmeden Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne götürdüklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, "Sonuçlar yine tarafımızdan alınarak çiftçilerimize ulaştırılmakta, nasıl ve ne şekilde bitki besleme yapılacağı anlatılmaktadır. Amacımız çiftçilerimize analize dayalı bitki besleme, hastalık ve zararlılarla teknik talimata uygun mücadele yaptırılarak insan sağlığına ve çevreye duyarlı, kendilerini ekonomik anlamda kazançlı çıkaracak bir üretim gerekleşmelerini sağlamaktır." dedi.
Admin
Admin
Admin

http://forumete.eniyiforum.net

- Similar topics