FORUMETE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Emniyette sigara yasağına ’sorgunun selameti’ vizesi

Emniyette sigara yasağına ’sorgunun selameti’ vizesi Empty Emniyette sigara yasağına ’sorgunun selameti’ vizesi

Mesaj  Admin Ptsi Tem. 21, 2008 1:07 pm

Kamusal alanda sigaranın serbest olduğu tek yer ’sorgu odaları’ oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde dün sigara içen tüm personel binaların dışında mola alırken, sorgu odaları yasak dışında kaldı.

Sorgu odalarında, sanıklar sigara içebilirken, sanıklarla iletişim kurabilmeleri için sorgu yapan polisların de sigara içmesine izin verildi.

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın makamının bulunduğu Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’nde, dün sigara molası veren tüm polisler bahçedeydi. Emniyet Müdürlüğü’nün kafeteryası da yasağın kapsama alanına alındı. Tek istisna sorgu odalarında yaşandı. "İfadenin selameti açısından" sorgu odalarında sigara serbest bırakıldı. Sorguya giren polisler, sorguladıkları kişiyle iletişim kurmak için, paketini uzatıp "Yak bir sigara" diyebiliyor. Dahası, olayı bir sorgu havasından, bir sohbet ortamına sokabilmek için bir sigara da kendisi yakabiliyor.

155’e ihbar yok

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, yasayla ilgili,"Sigara sağlığa zararlı, zaten içmememiz lazım. Emniyetin hiç bir bölümünde de sigara içilmeyecek. Yasalara uygun hareket edeceğiz. Bahçenin belirli bölümlerinde içilebilecek" dedi. Polislere de sigarayı bırakmaları çağrısı yapan Müdür Cerrah, "18 yıl zarfında hiç kullanmadım. Sigara sağlığa zararlı olduğu için bırakmamızda yarar var, yerinde bir karar. Ben bir akşam üzeri ’bırakıyorum dedim’ bıraktım. Sigarayı bırakmak için karar vermek önemli. Polislere de sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum" dedi. Dün akşam saatlerine kadar !55 Polis İmdat" telefonuna sigara yasağıyla ilgili ihbar gelmedi.

Yasal işlem yaparız

İstanbul Valisi Muammer Güler, sigara yasağını kamu binalarında ciddi şekilde denetleyeceklerini, sigara içilmesine göz yuman amirler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

19 Mayıs törenlerinde ’ilk gün’ unutkanlığı

DÜN Türkiye genelinde kutlanan 19 Mayıs için düzenlenen törenlerde ana tema ’sigarasız Türkiye’ oldu. Ancak, yeni sigara düzenlemesine göre tribünlerde de sigara yasağı olmasına rağmen eski alışkanlıklar sürdü. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu pek çok ilde, 19 Mayıs resmi törenlerinin yapıldığı stadyumların tribünlerinde sigara içenler oldu. Düzce’de 2 zabıta memuru saha kenarındaki 112 Acil ambulansı ve su tankerinin arkasında sigara içti. Diyarbakır ****** Stadı’nda dabazı kişiler, oturdukları yerde sigaralarını içerken, bazılarının polislerin arasında sigara içmesi dikkat çekti. Bazı polis memurları da sigara içti.
Admin
Admin
Admin

http://forumete.eniyiforum.net

- Similar topics